Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny przepis dla niejadków przy okazji dzieci mają przy robieniu serc dużo zabawy :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 92
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 92
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Parówki przeciąć wzdłuż, ale tak żeby jeden koniec pozostał nieprzecięty. Następnie wywinąć w kształt serca i na drugim końcu spiąć wykałaczką. Wszystko dokładnie widać na filmie, gdyby były kłopoty :).
Serca podsmażyć z jeden i drugiej strony.
Kiedy przewrócimy na drugą stronę do środka wlać jajko i smażyć aż białko się zetnie. Co do żółtka to już jak to lubi. Może być płynne lub nie.
Kiedy serca są już gotowe przełożyć na talerz, odciąć białko, które się wylało i wyjąć wykałaczki. Podawać samo z pomidorem i oliwkami albo jako danie obiadowe z młodymi ziemniaczkami. Smacznego!