Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo proste, expressowe danie na obiad lub kolacje. Zachowuje przepis, gdyz bylo to po prostu wspaniale!! Objadlam sie jak mops :-) Dla wszystkich lubiacych podroby polecam serdecznie.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 134
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 264
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 105
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 134
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 264
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 105
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Składniki
Serduszka z kurczaka moczymy w zimnej wodzie pol godzinki, dokladnie myjemy, odcinamy koncowki z zylkami i gotujemy w wodzie z dodatkiem Kucharka przez 20 minut. W tym samym czasie gotujemy kasze gryczana w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu - u mnie 15 minut. Po ugotowaniu odcedzamy na sicie, nie przelewamy woda. W osobnym naczyniu gotujemy sos Knorra. Serduszka po ugotowaniu przekladamy lyzka cedzakowa do sosu i jeszcze chwilke gotujemy. Na talerz kladziemy kasze, na nia 1 lyzke masla, spora ilosc czarnego pieprzu, obok nalewamy sos z serduszkami, zagryzamy plastrami popieprzonego pomidora :-) Pyszne!!