Do góry

Desery Przepis na:

Serduszka kokosowe bez pieczenia

Serduszka kokosowe bez pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 326

Dodano:

Odsłon: 695

Smaczne, szybkie i łatwe do przygotowania.

Składniki

  • czekolada biała 10 dag
  • czekolada deserowa 10 dag
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • kakao 2 łyżki
  • śmietana kremówka 100 ml
  • wiórki kokosowe 15 dag
  • masło 5 dag
  • Biszkopty 20 dag
  • malibu 3-4 łyżki
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Biszkopty wsypać na brytfannę, włożyć do nagrzanego piekarnika, podsuszyć, pokruszyć wałkiem. Czekoladę deserową rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietanę wlać do rondla z grubym dnem, podgrzać razem z połamaną białą czekoladą i masłem.
    Dodać 10 dag wiórek kokosowych, oziębić. Do zimnej masy dodać pokruszone biszkopty, malibu i wymieszać na jednolitą, gęstą masę, podzielić na 2 części. ( gdy masa jest za wolna dodać więcej biszkoptów)

  2. Jedną część masy połączyć z kakao, drugą z sokiem z cytryny. Z masy formować ciasteczka o dowolnym kształcie.

  3. Ciasteczka oblać rozpuszczoną czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi.

  4. Włożyć do lodówki, wyziębić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń