Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, szybkie i łatwe do przygotowania.
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 149
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 149
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Składniki
Biszkopty wsypać na brytfannę, włożyć do nagrzanego piekarnika, podsuszyć, pokruszyć wałkiem. Czekoladę deserową rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietanę wlać do rondla z grubym dnem, podgrzać razem z połamaną białą czekoladą i masłem. Dodać 10 dag wiórek kokosowych, oziębić. Do zimnej masy dodać pokruszone biszkopty, malibu i wymieszać na jednolitą, gęstą masę, podzielić na 2 części. ( gdy masa jest za wolna dodać więcej biszkoptów)
Jedną część masy połączyć z kakao, drugą z sokiem z cytryny. Z masy formować ciasteczka o dowolnym kształcie.
Ciasteczka oblać rozpuszczoną czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi.
Włożyć do lodówki, wyziębić.