Do góry

Desery Przepis na:

Serduszkowe ślimaczki z masą krówka

Serduszkowe ślimaczki z masą krówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 130 Ocena: 582

Dodano:

Odsłon: 245

Polecam są mega smaczne.

Składniki

  • 2 ciasta francuskie po 300 g,
  • 1 puszka masy krówka kajmak lub inną 400 g,
  • 1 jajko.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Gotowe ciasto

  2. Posmarować masą krówka

  3. Zwinąć dwa końce do środka na pół.

  4. Ponownie posmarować masą

  5. I zwinąć boki do środka,

  6. Z ostatnią częścią postąpić tak samo.

  7. Następnie nożem ucinać kawałki około 1 cm do 1,5 cm

  8. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  9. Posmarować roztrzepanym jajkiem.

  10. Wstawić do nagrzanego piekarnika nastawionego na 180 stopni i piec 25 minut w zależności od piekarnika.

  11. W sam raz dla niespodziewanych gości.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń