Do góry

Śniadania Przepis na:

Serek typu fromage

Serek typu fromage

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 857

Dodano:

Odsłon: 168

Serek typu fromage jest ulubionym smarowidłem do śniadaniowych kanapek dla całej rodziny. Niestety te serki z półek sklepowych są nafaszerowane samą chemią. W wersji domowej serek fromage jest bardzo prosty w wykonaniu. Wystarczy twaróg (zapraszam do mojego przepisu „Twaróg domowy (z mleka mikrofiltrowanego ze sklepu)”), masło, sól i pieprz oraz ewentualnie ulubione zioła. UWAGA żeby się dobrze smarował trzeba go wcześniej wyjąć z lodówki.

Składniki

  • Twaróg (200-250g)
  • Masło (1 łyżka)
  • Przyprawy: Sól, Pieprz , opcjonalnie zioła np. czubryca zielona
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ser pokruszyć

  2. Dodać masło, sól, pieprz i zioła

  3. Rozdrobnić blenderem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń