Do góry

Desery Przepis na:

Serniczek czeski

Serniczek czeski

Autor: marsab

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 26.11.2012

Odsłon: 990

na tortownicę lub (na dużą blachę) Ciasto:

Składniki

  • 1. rozpuszczona margaryna (kostki), 1/3 (2/3)
  • 2. mąka (szklanki), 1+1/2 ( 3)
  • 3. żółtka, 2 (4)
  • 4. cukier (szklanki), ½ (1)
  • 5. kakao ciemne (łyżki), 1+1/2 (3)
  • 6. proszek do pieczenia (łyżeczki płaskie), 2 (4)
  • masa serowa
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. PRZYGOTOWANIE CIASTA Wszystko wymieszać, zagnieść (ciasto jest sypkie). 2/3 ciasta wysypać na dno wysmarowanej tłuszczem tortownicy (blachy). Na wyłożone na dnie blachy ciasto wyłożyć masę serową (patrz niżej) i wierzch posypać resztą ciasta. Piec ok. 45-50 min.w temp. ok.180 st.C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń