Do góry

Desery Przepis na:

Serniczek łabędzi puch

Serniczek łabędzi puch

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 501

Dodano:

Odsłon: 12560

MMMmmmm..... cudowny smak i rozkosz w ustach

Składniki

  • Biszkopt: 5 jajek 1 łyżka oleju, 1 szklanka cukru,
  • 1 łyżka gorącej wody 1 szklanka mąki,2 łyżki budyniu sypkiego,
  • 1 1/2 proszku do pieczenia, słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 250 g
  • Masa serowa: 1kg białego zmielonego sera
  • kostka masła cukier drobny 3/4 szklanki
  • płatki migdałów, żurawina do posypania
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać po jednym żółtku, mąkę, i proszek do pieczenia. Następnie dodać olej, wodę. Piec w temp.200 stopni C przez 1/2 godzinki .Po wystygnięciu przekrawamy na pół. Na pierwszy blat wykładamy dżem z czarnej porzeczki cały słoiczek.

  2. Masa serowa:
    1kg białego zmielonego sera
    kostka masła
    cukier drobny 3/4 szklanki
    Masło z cukrem ucieramy, dodajemy do sera i miksujemy. Gotową masę przekładamy na biszkopt, wysmarowany dżemem. Przykrywamy drugą częścią na górę wykładamy resztę masy serowej. Posypujemy płatkami migdałów i żurawiną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń