Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to sernik na zimno. Inna forma podania ciasta, które jest bardzo popularne i lubiane przez wszystkich. U mnie zrobiło furorę na imprezie.
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 818
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 39
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 164
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 818
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 39
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 164
Składniki
Do dużej miski wlej 3 szklanki wrzątku i 3 galaretki. Mieszaj aż galaretki rozpuszczą się. Odstaw w chłodne miejsce aby ostygły. Kiedy galaretki będą robić się gęste dodaj serki waniliowe i wymieszaj aby zrobiła się jednolita masa.
Na spodzie tortownicy ułóż biszkopt. Na nim zapnij obręcz tortownicy. Następnie na biszkopt wylej masę. Odstaw do lodówki aby wszystko stężało. Ciasto wyjmij a po usunięciu obręczy, rozetnij na pół i ustaw na paterze tak aby wypukłe brzegi się stykały- to będą skrzydła motyla.
Kremówkę ubij na sztywno. Umieść w szprycy lub w rękawie cukierniczym i brzegach motyla wyciskaj śmietanowe rozetki. ułóż na nich owoce. Waflową rurkę jeśli jest długa przetnij na pół lub daj 2 i zrób motylkowe czułki. I gotowe!!!