Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serniczek na zimno"
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 149
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 149
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Składniki
Herbatniki pokrusz drobno lub włóż do woreczka foliowego i rozwałkuj. Dodaj masło (lub margarynę), starannie wymieszaj. Masą wylep dno tortownicy. Wstaw na 15 minut do zamrażarki.
W tym czasie przygotuj masę serową. Serek homogenizowany przełóż do miski. Galaretkę cytrynową (lub inną jasną) przygotuj wg przepisu podanego na opakowaniu. Odstaw do przestudzenia.
Do serka wlej przestudzoną galaretkę. Zmiksuj całość na gładką masę. Wylej na zastudzony spód. Całość ponownie wstaw do lodówki na 1-2 godziny.
Galaretkę pomarańczową przygotuj wg przepisu. Polej sernik. Odstaw do stężenia. Podawaj na stół z konfiturami wiśniowymi.
Czas ok. 35 min; porcja – 340 kcal, cena 2,20 zł.
Owoce do formy
Sernik na zimno będzie wyglądał oryginalnie i efektownie, jeśli boki tortownicy wyłożysz cienkimi plastrami pomarańczy lub ananasa z puszki. Owoce możesz też ułożyć na spodzie.Źródło: Świat kobiety