Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
BARDZO SMACZY , DELIKATNY I CO WAŻNE SZYBKI DO ZROBIENIA.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 10
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 719
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 10
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 719
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Serek waniliowy utrzeć mikserem z cukrem waniliowym i cukrem pudrem.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i dodać do serka .Wszystko dokadnie wymieszać.Dodać sok z połowy cytryny.Żelatynę zalać zimną przegotowaną wodą tak by woda zakryła proszek i rozmieszać,zostawić by napęczniała.Pużniej zalać ją połową szklanki ciepłego mleka i romieszać by nie było grudek i cienkim strumieniem wlewać do masy mieszając.
Wcześniej zrobić galaretki ja zrobiłam na 800 ml wody .
Przygotować blaszkę z biszkoptem o sirednicy 28.Na biszkopt ułożyć część truskawek pokrojonych w cząstki i wylać masę, tortownicę do okoła można wyłożyć kawałeczkami truskawek i jeszce na wieżch jak kto lubi i zalewamy tężejącą galaretkę .
Wstawić do lodówki i gotowe .SMACZNEGO