Do góry

Desery Przepis na:

Serniczki z chia i kisielem arbuzowym

Serniczki z chia i kisielem arbuzowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 574

Dodano:

Odsłon: 150

Serniczki w pucharkach z dodatkiem nasion chia i kisielem z arbuza smakują nie tylko małym, ale i dużym łasuchom.

Składniki

  • Serniczki:
  • 500 g naturalnego serka twarogowego
  • 2 łyżki nasion chia
  • cukier puder do smaku
  • Kisiel:
  • 250 g arbuza bez skóry i pestek
  • 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
  • 2 łyżki wody
  • Opcjonalnie:
  • borówki amerykańskie do dekoracji
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Serek mieszamy z nasionami chia i cukrem pudrem, odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.

    Arbuza blendujemy, przelewamy do garnka i zagotowujemy. Skrobię mieszamy z wodą i wlewamy delikatnie do gotującego się arbuza cały czas mieszając. Gotujemy do czasu, aż kisiel będzie gęstniał. Studzimy.

    Wcześniej przygotowany serek przekładamy do małych pucharków/szklaneczek/miseczek, na wierzch wykładamy wystudzony kisiel, opcjonalnie ozdabiamy borówkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń