Do góry

Desery Przepis na:

Sernik

Sernik

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 75

Dodano:

Odsłon: 52597

Sernik, który zawsze się udaje :)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ser zmielić, lub wycisnąć przez praskę.

  2. Rodzynki namoczyć, orzechy posiekać na mniejsze kawałki.

  3. Oddzielić żółtka od białek.

  4. Białka ubić na sztywną pianę.

  5. Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać powoli ser, masło i budyń waniliowy- wszystko dokładnie wymieszać mikserem.

  6. Ubitą pianę z białek dodać do utartej masy.

  7. Wszystkie bakalie obtoczyć w odrobinie mąki i dodać do masy, dodać olejki - wszystko lekko wymieszać.

  8. Wysmarować tortownicę tłuszczem, wylać cała masę. Piec w temperaturze 180 C ok. 60 -70 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zabecka 29 października 2016 Wypróbowałam ten przepis i stwierdzam, że po prostu super!!! Prosty i szybki a co najważniejsze świetnie smakuje!!! Polecam!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kass2 26 stycznia 2010 a ten budyń t w proszku sie dodaje czy nie ?? :):)
pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

KasiaOlk 26 stycznia 2010 rewelacja!!!! Ja upiekłam w misce zeptera :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nikitka 25 stycznia 2010 Tortownica o średnicy 23 cm. Pozdrawiam :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

moni81 25 stycznia 2010 Prosty przepis,nigdy nie robiłam sernika.Jakiej wielkości blacha.pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń