Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty jak obłoczek, rozpływa się w ustach. Przepis na tortownicę 24 cm
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 83
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 170
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 433
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 261
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 83
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 170
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 433
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 261
Składniki
Nie podaję przepisu na spód, bo każdy ma swoje preferencje. Można robić na herbatnikach, biszkoptach lub kruchym cieście. U mnie sernik został zrobiony na pokruszonych herbatnikach (150 g) wymieszanych z rozpuszczonym masłem (0,5 kostki).
Żółtka ubić do białości z cukrem, budyniem, proszkiem do pieczenia i zapachem cytrynowym. Masło rozpuścić i lekko przestudzone połączyć z żółtkową masą. Dodać ser z wiaderka i dokładnie wymieszać. Ubić pianę z białek i bardzo delikatnie połączyć z serową masą. Piec ok 1 godziny w 180 stopniach. Ciasto bardzo rośnie. Po upieczeniu zostawić do wystygnięcia. Udekorować wg uznania.