Do góry

Desery Przepis na:

Sernik

Sernik

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 228

Dodano:

Odsłon: 46904

Puszysty jak obłoczek, rozpływa się w ustach. Przepis na tortownicę 24 cm

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Nie podaję przepisu na spód, bo każdy ma swoje preferencje. Można robić na herbatnikach, biszkoptach lub kruchym cieście. U mnie sernik został zrobiony na pokruszonych herbatnikach (150 g) wymieszanych z rozpuszczonym masłem (0,5 kostki).

  2. Żółtka ubić do białości z cukrem, budyniem, proszkiem do pieczenia i zapachem cytrynowym. Masło rozpuścić i lekko przestudzone połączyć z żółtkową masą. Dodać ser z wiaderka i dokładnie wymieszać. Ubić pianę z białek i bardzo delikatnie połączyć z serową masą. Piec ok 1 godziny w 180 stopniach. Ciasto bardzo rośnie. Po upieczeniu zostawić do wystygnięcia. Udekorować wg uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jowita 15 grudnia 2011 bardzo wyrósł, środek opadł ale był niebiańsko pyszny. Bratanek mojego mężą sam zjadł pół sernika i znikał błyskawicznie. Muszę popracować, żeby tak nie uciekał ale bardzo smaczny. Użyłam ciastek maślanych jakiś z Lidla i wyszedł super.

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

porta 26 kwietnia 2011 Chyba za wcześnie wyszłam, wyrósł przepysznie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń