Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Herbatniki pokruszyć ,dodać cukier(2 łyżki),kakao i roztopioną margarynę.Zrobić kruszonkę wysypać na dno tortownicy(26 cm).Tej kruszonki zostawić 2-3 łyżki.Tortownicę włożyć do nagrzanego piekarnika ,podpiec.....10 minut.Ostudzić.
Ser utrzeć z 3/4 szklanki cukru,jajkami,budyniem,olejem i śmietaną.Wlać 3/4 masy serowej na podpieczoną kruszonkę do reszty dodać pozostały cukier i 2 łyżki kakao,wymieszać i wlać robiąc takie kleksy na ser.Posypać pozostawioną kruszonką.Piec około godziny w temperaturze 160 stopni .Jak będzie upieczony wyłączyć piekarnik i pozostawić do ostygnięcia sernika.Posypać cukrem pudrem.