Do góry

Desery Przepis na:

Sernik

Sernik

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 464

Dodano:

Odsłon: 170867

Sernik trochę inaczej

Składniki

  • 1,5 szkl.mąki
  • 1/2 kostki margaryny
  • 3 łyżki cukru
  • 1 żółtko
  • 2-3 łyżki kwaśnej śmietany
  • MASA SEROWA:
  • 80 dag twarogu mielonego
  • 20 dag cukru
  • 5 jajek
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 1 budyń smietankowy lub waniliowy
  • 1 łyżka posiekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • ORAZ:
  • 20 dag śmietanki kremówki
  • 1 łyżka cukru
  • posypka czekoladowa lub starta czekolada
  • kulki Raffaello
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. CIASTO: Z podanych składników zrobić ciasto kruche i wylepić nim spód i brzegi tortownicy.

  2. MASA SEROWA: żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Zmiksować z twarogiem, dodać budyń i skórkę pomarańczową, wymieszać ze sztywną pianą z białek. Masę serową wylać na ciasto; piec ok. 60 min. w temp.170st.

  3. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem, posmarować zimny sernik przybrać Raffaello i posypać wiórkami czekoladowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

joanna-kopczyk-9 26 marca 2015 Wymiary formy ewentualnie średnica tortownicy ??

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mgdag 17 grudnia 2014 WITAM - PIEC Z TERMOOBIEGIEM CZY W OPCJI "GÓRA-DÓŁ"

21 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

erojek 13 grudnia 2014 Jestem pod wrażeniem bardzo efektowne ciasto i bardzo pysznie wygląda!

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kwiatuszek1704 22 listopada 2013 Ale smacznie wygląda ten sernik aż ślinka leci.Muszę ten przepis wypróbować.

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jutrzenka 19 maja 2013 Robiłam z ricotty. opadł trochę ale w smaku pycha. A smietanka nadaje puszystosci i delikatności..

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

edzia_13 13 stycznia 2013 Ten sernik wychodzi zawsze, robię go bardzo często i jeszcze nigdy nie opadł

23 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polanka 10 stycznia 2013 A co zrobić żeby sernik za bardzo nie opadł? Twój wygląda wspaniale. Odpowiedzi: 1 ▼

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 03 stycznia 2013 Wygląda super!Uwielbiam serniki i muszę koniecznie zrobić z Twego przepisu:)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

edzia_13 02 stycznia 2013 Ja robię w dużej tortownicy o średnicy 30cm

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 02 stycznia 2013 Irma to prawda ze skórką sernik komponuje się wyśmienicie a ten dodatkowo wygląda niebiańsko muszę go wypróbować:-)))Pomysł super do ulubionych i wszystkiego dobrego w Nowym Roku

12 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń