Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik bananowy"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 84
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 42
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 84
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 42
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Wylep nim dno dużej formy. Włóż do lodówki na ok. 60 min. Potem piecz 15 min w temp. 180°C.
Banany rozgnieć widelcem. Zmiksuj z jogurtem i sokiem z cytryny. Dodaj twaróg, cukier oraz cukier wanilinowy, zmiksuj. Następnie dodawaj po jednym jajku wciąż miksując. Na koniec wsyp proszek budyniowy, zmiksuj, by dokładnie się połączyły. Masę przelej na podpieczony spód. Piecz ok. 60 min w temp. 170°C. Wystudzone ciasto wstaw do lodówki.
Śmietankę ubij mikserem na sztywno pod koniec dosypując cukier puder. Banany przekrój wzdłuż na pół, skrop sokiem z cytryny. Ułóż je na wierzchu sernika. Udekoruj polewą i ubitą śmietaną.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 410 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie