Do góry

Desery Przepis na:

Sernik bez sera

Sernik bez sera

Autor:

Przepisów i artykułów: 76 Ocena: 361

Dodano:

Odsłon: 5939

(przepis mam z przyślij przepis).Sprawdzony jest bardzo smaczny.

Składniki

  • składniki na ciasto : 3 szklanki mąki,
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 margaryna,
  • 5 żółtek,
  • 5 łyżek cukru.
  • masa: 3 duże śmietany 400 g(z Biedronki) 18 % lub 12 %,
  • cukier waniliowy lub aromat,
  • 1 szklanka cukru,
  • 3 budynie śmietankowe,
  • piana z 5 białek.
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. wykonanie : Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zagniatamy, dzielimy na dwie części, mniejszą część wkładamy do zamrażarki(ja obie części włożyłam). W misce mieszamy śmietany z proszkiem budyniowym, cukrem i cukrem waniliowym lub aromatem(ja dałam aromat śmietankowy), miksujemy. Ubijamy pianę z białek, łyżką dodajemy do masy, mieszamy delikatnie. Na dużą blachę 24 *35 tarkujemy większą porcję ciasta. (przymrożone lepiej się tarkuje). Na to wylewamy masę. Na wierzch tarkujemy mniejszą porcję ciasta. Pieczemy w temperaturze 170 stopni około 40 minut (ja piekłam 50 minut, chyba to zależne od piekarnika), aż się zrumieni wierzch ciasta. Polecam jest bardzo smaczne nie jest za słodkie, jeśli ktoś woli słodsze wystarczy dodać więcej cukru.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń