Do góry

Desery Przepis na:

Sernik Bez Sera,Czyli Styropian.

Sernik Bez Sera,Czyli Styropian.

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 2466

Dodano:

Odsłon: 3110

Mój Styropian Został Wzbogacony o Maliny,Ciasto jest Najlepsze Drugiego Dnia.

Składniki

  • Ciasto:
  • 3 szkl.mąki pszennej
  • 0,5 szkl.cukru
  • 5 żółtek
  • 1 kostka Kasi
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 5 białek
  • 1 litr śmietany 18 %
  • 20 dag wiórek kokosowych
  • 3/4 szkl.cukru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 duży budyń waniliowy lub 2 małe
  • szczypta soli
  • Dodatkowo:
  • Ulubione owoce,u mnie tym razem maliny ok 300 g i cukier puder do posypania
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ze składników na ciasto zagnieść typowe ciasto kruche, podzielić na dwie części mniejszą i większą zawinąć w folię spożywczą włożyć do zamrażalnika na 1-2 godz.
    Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno,przy pomocy łyżki dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać na najniższych obrotach miksera.
    Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia,zetrzeć na tarce większą część ciasta,uklepać palcami,

  2. wylać masę, na masie poukładać maliny nie za gęsto i na wierz zetrzeć na tarce mniejszą część ciasta,



  3. tak przygotowaną blaszkę włożyć do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec 50 min.Ciasto pozostawić po upieczeniu w uchylonym piekarniku, gotowe posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń