Desery Przepis na:
Sernik bezglutenowy

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4
Dodano: 02.02.2009
Odsłon: 3515
główną zaletą tego ciasta jest to, że jest bezglutenowe ;)
Składniki
- wiaderko sera białego, 1 kg
- mleko, 3 szklanki
- budynie śmietankowe, 2 opakowania
- żółtka, 2
- całe jajka, 2
- cukier, 1 szklanka
- tłuszcz np.olej, margaryna roztopiona, 1/2 szklanki
- olejek do ciast waniliowy, kilka kropelek
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Jajka i żółtka należy ubić na gładka masę. Powoli dodawać cały ser, mleko, budynie (mają być prosto z torebki), tłuszcz i olejek do ciast. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Konsystencja ma być płynna, dzięki nie przygotowanym wcześniej budyniom, w piekarniku wszystko zgęstnieje. Piec w temperaturze 160 stopni, ok 1 godzinę, w piekarniku z termoobiegiem.
Komentarze do przepisu (0)