Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik długo zachowuje świeżość i jest wilgotny.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Ciasto: 1 kostkę margaryny zmiksować z 3 łyżkami cukru, dodać 5 żółtek, oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia. Powinna powstać kruszonka. 3/4 gotowej masy wyłożyć na blaszkę o wymiarach 35 x25 i podpiec przez 15 minut, a pozostałe ciasto przełożyć do miseczki i wstawić do lodówki.
Masa serowa: utrzeć 1/2 kostki margaryny z 3/4 szklanki cukru, dodać 2 całe jajka. Połączyć masę z twarogiem i wystudzonym budyniem oraz przyprawą do sernika. Masę wyłoożyć na podpieczone ciasto i piec 90 minut w 180 stopni C.
Na upieczony sernik wyłożyć odsączone i pokrojone w plasterki brzoskwinie oraz pianę ubitą z 5 białek, szklanki cukru i 1 kiślu cytrynowego. Posypać resztą ciasta i piec jeszcze przez 30 minut w tej samej temperaturze. SMACZNEGO!!!