Do góry

Desery Przepis na:

Sernik czarny

Sernik czarny

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 145

Dodano:

Odsłon: 9467

pyszny serniczek

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Składniki ciasta szybki wyrobić, podzielić na dwie nierówne części. włożyć do zamrażarki na 2 godz.

  2. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka dalej ucierać, dodać ser i budyń. Na końcy dodać pianę ubitą z białek.

  3. Większą część zamrożonego ciasta zetrzeć na posmarowaną dużą blachę, wylać ser i na końcu resztę ciasta-równierz zetrzeć. Wstawić do piekarnika i piec 1 godz i 5 minut w temp 160-170st.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

hania3 16 maja 2014 Sernik jeszcze polałam polewą czekoladową i posypałam wiórkami kokosowymi.Pychota.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń