Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik czekoladowy"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 61
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 104
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 61
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 104
Składniki
Ciastka czekoladowe oraz herbatniki pokrusz w malakserze. Masło stop, przestudź, wymieszaj z okruszkami oraz przyprawą do piernika. Tortownicę o śr. 26 cm wyłóż pergaminem. Spód wylep masą z ciastek. Mocno dociśnij. Wstaw na ok. 30 minut do lodówki. Czekoladę stop, dobrze wystudź. Twaróg utrzyj z cukrem, proszkiem budyniowym, kakao oraz jajkami.
Masę serową wymieszaj z olejem oraz stopioną czekoladą. Wylej na spód z ciasteczek. Wierzch wygładź. Sernik wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 150 st. Piecz 50-60 minut. Gotowe ciasto wystudź w wyłączonym piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. Przed podaniem sernik udekoruj świeżymi owocami, np. malinami.Źródło: Naj