Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest pyszne i łatwe w przygotowaniu.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 96
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 567
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 96
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 567
Składniki
Ser i ugotowane ziemniaki rozbijamy w malakserze na bardzo puszystą masę.Robotem ucieramy masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym,dodajemy cały czas ucierając,żółtka na przemian z masą serowo-ziemniaczaną. do masy serowej dodajemy siejąc przez sito ,budyń z proszkiem do pieczenia, nakładamy pianę ubitą z białek, całość delikatnie ale dokładnie mieszamy i od razu wkładamy do przygotowanej dużej tortownicy.,
Sernik wstawiamy do nagrzanego piekarnika , pieczemy w temp,160 stopni c przez godzinę. Zrumieniony z lekko odstającymi od formy bokami , wyjmujemy z piekarnika,chłodzimy. Ciasto można posypać cukrem pudrem.