Do góry

Desery Przepis na:

Sernik Ferrero Rocher

Przepis dnia 2018-04-11
Sernik Ferrero Rocher

Autor: mona83

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 300

Dodano: 09.04.2018

Odsłon: 16073

Połączenie herbatników, sera, orzechów laskowych i czekolady to jest pyszne. Smakiem przypomina mi trochę batoniki twarogowe.

Składniki

  • Spód: herbatniki czekoladowe ( ja dałam kakaowe) 300g
  • masło 125g
  • Masa: ser do serników 600g
  • kakao 4 łyżki
  • cukier puder 10 dkg
  • zmielone orzechy laskowe 200g
  • śmietanka 30% 350ml
  • cukier wanilionowy 1 szt.
  • Polewa: rozpuszczona gorzka czekolada 200g
  • śmietanka 30% 50 ml
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Herbatniki zmielić i dodać roztopione masło . Wyłóż nią dno foremki, mocno dociskając. Wstawić do lodówki na 30 min.

  2. Do miski przełóż pozostałe składniki i zmiksować w jednolitą masę. Rozsmarować na schłodzonym spodzie i wstawić do lodówki na 3 godz.

  3. Roztopioną czekoladę połączyć ze śmietanką. Polać sernik. Udekorować pokruszonymi orzechami laskowymi.

  4. Gotowy sernik ponownie wstawić do lodówki, by polewa zastygła.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń