Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto rozpływa się w ustach,smak i aromat kawy z rumem dodaje świetności serniczkowi.Serdecznie polecam
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 146
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 146
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Składniki
Blaszkę 24/36cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć biszkopty. Kawę zaparzyć w 1/2 szkl.wrzątku ,dodać rum i naponczować biszkopty. W rondlu rozpuścić masło,cukry,,gdy jest rozpuszczone dodać sery,jajka,budynie i ciągle mieszając dprowadzić do zagotowania. Na końcy wsypać pokrojoną skórkę pomarańczową,dodać sok z cytryny i startą skórkę.Wymieszać. Połowę ciepłej masy serowej wylać na biszkopty. Przykryć drugą warstwą biszkoptów naponczować i wylać resztę masy serowej. Na wierzch ułożyć herbatniki.
Zrobić polewę. Masło rozpuścić z cukrem,dodać kakao i gorącą wodę. Ciągle mieszać by powstała gładka masa. Polewę rozprowadzić na herbatnikach i wynieść sernik w chłodne miejsce na kilka godz. Smacznego życzę!