Do góry

Desery Przepis na:

Sernik idealny

Sernik idealny

Autor: pasjonata

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 383

Dodano: 11.07.2017

Odsłon: 9023

Sernik jest bez spodu, mięciutki a zarazem bardzo wilgotny. Forma o wymiarach 28 x 23,5.

Przygotowanie

  1. Jeżeli mamy grubo mielony ser biały to musimy go przemielić.

    Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem na puszysty krem. Dodać ser biały, wlać roztopione masło, wymieszać. Wsypać budyń, dodać śmietanę i proszek do pieczenia i wymieszać.

  2. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą serową. Wylać na brytfankę i piec w temp. 180 st. C przez ok. 45 min, później skręcić na 160 st. C i dopiec do suchego patyczka.

    Jeżeli w trakcie pieczenia za bardzo nam się góra zacznie przypiekać, to można sernik przykryć folią aluminiową.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mrzonka 12 lipca A w czym piec w blaszce 30x 25 czy w tortownicy. To tez jest ważne. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosynka 12 lipca Na zdjeciu przepiekny sernik, ale przepis niezrozumialy. Co znaczy maslo 1 szt. ile to gram 200 czy 250? Tak samo z budyniem i smietana. Na kazdym opakowaniu sa gramy albo mililitry. Bardzo bym prosila napisac dokladnie
Bo z takiego przepisu nic nie da sie upiec.
Odpowiedzi: 1 ▼

14 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń