Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik jogurtowy na zimno"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 104
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 21
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 104
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 21
Składniki
Biszkopty drobno rozkruszyć w malakserze, ewentualnie „przeprasować” wałkiem do ciasta. Połączyć z miękkim masłem. Masą wylepić dno tortownicy, docisnąć dłońmi. Wstawić do lodówki – do stężenia.
Twarożek utrzeć z naturalnym jogurtem, cukrem i 3 łyżkami soku wyciśniętego z cytryny. Żelatynowy usztywniacz rozpuścić wg instrukcji na opakowaniu. Wymieszać z kremem twarogowym. Jabłka pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w plastry. Skropić resztą soku cytrynowego. Ok. 12 plastrów jabłka odłożyć do dekoracji.
Na korpusie biszkoptowym rozsmarować 1/2 kremu. Poukładać plastry jabłek, posypać orzechami. Nałożyć pozostały krem, wygładzić łopatką wierzch. Ciasto wstawić na co najmniej 3 godziny do lodówki do stężenia. Przed podaniem udekorować plastrami jabłek i orzechami.
Czas przygotowania: 60 min.Źródło: Życie na gorąco