Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik kajmakowy"
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 411
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 79
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10443
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1409
Ta pyszna sałatka to świetny pomysł na wykorzystanie wcześniej ugotowanego ry...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 411
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 79
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10443
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1409
Ta pyszna sałatka to świetny pomysł na wykorzystanie wcześniej ugotowanego ry...
Odsłon: 147
Składniki
Orzeszki i herbatniki drobno zmiel. Dodaj roztopione masło, wymieszaj. Masą wylep dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Do miski włóż twaróg, dodaj jajka, cukier oraz cukier waniliowy. Zmiksuj. Następnie dodaj połowę masy kajmakowej oraz mąkę ziemniaczaną, utrzyj na gładką masę. Przelej ją na ciasteczkowy spód. Piecz 60 minut w temp. 180°C.
Wystudź w uchylonym piekarniku a następnie wstaw do lodówki na min. 4 godziny.
Do pozostałej masy kajmakowej dodaj orzeszki, wymieszaj. Masą posmaruj wierzch sernika. Rada. Kajmak możesz zrobić sama, gotując przez 4 godziny puszkę słodzonego mleka skondensowanego.
(bez czasu oczekiwania): 30 minutŹródło: Świat i Ludzie