Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik karaibski na kruchym spodzie"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 134
Polecam.
Odsłon: 768
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 134
Polecam.
Odsłon: 768
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Składniki
Przygotuj spód: mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj zimne masło pokrojone na kawałeczki. posiekaj nożem. Kiedy powstaną grudki, dodaj wiórki kokosowe, żółtka, cukier oraz śmietanę. Szybko rękoma zagnieć ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i włóż na 30 minut do lodówki.
Przygotuj masę: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i twarogiem na gładką masę. Wymieszaj ją z proszkiem budyniowym i białkami ubitymi na sztywną pianę. Ananasy osącz z zalewy, pokrój na kawałeczki, domieszaj do masy serowej. Tortownicę wyłóż pergaminem. Schłodzone ciasto rozwałkuj. Plackiem wylep tortownicę, formując wysoki brzeg. Napełnij masą serową. Piecz ok. godziny w temp. 200oC. Wystudź.
Grube wiórki kokosowe (ewentualnie płatki migdałów) wsyp na mocno rozgrzaną patelnię. Mieszając, zrumień je. Udekoruj nimi sernik przed podaniem.
12 porcjiŹródło: Naj