Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik karmelowy"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1301
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 59
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1301
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 59
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
Ciasto: Przesianą mąkę i kakao siekam z masłem, dodaję cukier, jajko i proszek do pieczenia. Zagniatam zwarte ciasto. Jeśli jest zbyt sypkie, dodaję łyżkę śmietany.
Owinięte folią wkładam do lodówki na 30-45 minut. Potem wylepiam nim dno natłuszczonej tortownicy.
Jajka miksuję z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodaję po łyżce twarogu, serka mascarpone i masy krówkowej. Masę wylewam na spód.
Na najniższy poziom piekarnika wstawiam blaszkę z wodą, na środkowy – sernik. Piekę 75 min, studzę. Polewam masą krówkową i posypuję migdałami. Schładzam.
Rozpływa się w ustach i łatwo go zrobić. Małgorzata Pankiewicz z GowinaŹródło: Kobieta i życie