Do góry

Desery Przepis na:

Sernik kokosowy z jagodami

Sernik kokosowy z jagodami

Autor:

Przepisów i artykułów: 261 Ocena: 2852

Dodano:

Odsłon: 86

Sernik na kruchym spodzie z jagodami. Sernik z posypką kokosową, wyszedł bardzo dobry.

Składniki

  • CIASTO:
  • -250 g. masła -150 g. cukru -1 cukier waniliowy
  • -2 jajka -4 żółtka -2 szklanki mąki
  • -6 łyżek kokosu -2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • MASA SEROWA:
  • -4 jajka -1 szklanka cukru -1 kg. sera twarogowego, półtłustego
  • -200 ml. śmietany 18 % -2 budynie cytrynowe
  • OWOCE: -1 l. jagód
  • -5 łyżek cukru trzcinowego, można białego -2 łyżki tartej bułki
  • POSYPKA KOKOSOWA:
  • -200 g.masła -200 g. cukru trzcinowego, można białego
  • -2 żółtka -150 g. kokosu -100 g. mąki tortowej
  • DO OPRÓSZENIA: -cukier puder
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ciasto-Zmiksować masło z cukrami, oraz z żółtkami i jajkami.Przesiać mąkę z proszkiem, dodać kokos i zmiksować. Ciasto rozsmarować na blaszkę 30x40, wyłożoną papierem do pieczenia.

  2. Podpiec z 15 min. w 175 *.

  3. masa serowa-Zmiksować jajka z cukrem, potem serem i śmietaną. Przesiać budynie i zmiksować. Wyłożyć na podpieczony placek.(ja kładłam jeszcze na ciepły).

  4. owoce-Rozsypać wymieszane jagody z cukrem i tartą bułką.

  5. kruszonka-Zmiksować masło z cukrem i żółtkami.Dodać mąkę i kokos, zmiksować albo rozdrobnić w palcach. Rozsypać po jagodach.

  6. Piec 50 min. w 175 *. Pod koniec, można przykryć papierem, jeżeli robi się za brązowe. Po przestygnięciu, posypać cukrem pudrem.
    Kroić aż stężeje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń