Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z książki Katarzyny Michalak pt. "Przepis na szczęście". Sernik jest na prawdę królewski, wilgotny, delikatny i rozpływający się w ustach, a także prosty w wykonaniu, polecam:)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 29
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 29
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Do zmielonego sera dodajemy 2 jajka, mąkę ziemniaczaną, proszek budyniowy i miękkie masło. Ucieramy na masę.
10 żółtek ucieramy z cukrem na biało-złoty kogel mogel (około 12 minut). 10 białek ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Ubite żółtka dodajemy do masy serowej i miksujemy na jednolitą masę. Następnie dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką.
Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Blachę smarujemy masłem i obsypujemy kaszą manną. Wylewamy masę serową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 70 minut. Po około 45-50 minutach pieczenia przykrywamy sernik folią aluminiową, aby góra nie była zbyt spieczona. Po upieczeniu pozostawiamy w zamkniętym piekarniku do ostygnięcia. Po ostygnięciu przechowujemy w lodówce. SMACZNEGO:)