Do góry

Desery Przepis na:

Sernik Latte z Mleczną Czekoladą

Sernik Latte z Mleczną Czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 837

Dodano:

Odsłon: 4385

Pyszny deser dla wielbicieli kawy!!

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ja robiłam w głębokiej ceramicznej miseczce o wielkości mniej więcej głębokiego talerza. Śmiało możemy robić go w małej tortownicy - wtedy zamiast kopuły wyjdzie normalny ( lecz niższy ) sernik i poprostu będzie można go inaczej ozdobić.

  2. Miseczkę wykładamy folią spożywczą.W gorącej wodzie rozpuszczamy kawę i cukier. Lekko studzimy i łączymy z serkami homogenizowanymi.

  3. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody (ok. 30 ml).Śmietanę ubijamy na sztywno.Do masy serowej dodajemy 3/4 żelatyny i mieszamy.

  4. Dodajemy połowę ubitej śmietany i ponownie mieszamy ( bardzo delikatnie! ).

  5. To dobry moment żeby spróbować, czy masa jest wystarczająco słodka. Jeśli okaże się, że mogłaby być słodsza na tym etapie możecie dodać do niej już tylko cukier puder, cukier biały nie rozpuści się w serze.

  6. Masę serową wylewamy do miseczki, wkładamy do lodówki. Resztę żelatyny łączymy z resztą śmietany ( będzie służyła do dekoracji ).

  7. Chłodzimy ok.3-4 godziny.Dekorujemy wiórkami i polewą czekoladową wg.własnego pomysłu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Garndzilla 14 września 2012 Czy mogę zamiast kawy dodać kakao? Nie przepadam za smakiem kawy :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń