Do góry

Przekąski Przepis na:

Sernik na biszkopcie

Sernik na biszkopcie

Autor: olcia35

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 502

Dodano: 30.01.2012

Odsłon: 29308

Pyszne ciasto,serdecznie wszystkim polecam:)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. BISZKOPT: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Dodawać po żółtku i ubijając nadal.Dodać wodę, olej, wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać delikatnie drewnianą łyzką. Biszkop0t wylać do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej formy i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 35 min w temperaturze 180 stopni. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż na połowę

  2. Galaretki rozpuścić w 0,5 litra gorącej wody-pozostawić do ostudzenia. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem. Ser przełożyć do miski wsypać do niego bitą śmietanę w proszku i zmiksować. Dalej miksować dodając tężejącą galaretkę. Następnie dodać ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać łyżką.

  3. Do formy wyłożyć jedną część biszkoptu, na to nałożyć 3/4 masy serowej ( gdyby masa była rzadka włożyć ją na kilka minut do lodówki).Ma to nakładamy drugą część biszkoptu a na górę pozostałą masę serową. Włożyć do lodówki na ok 20minut

  4. Masło roztopić na patelni, dodać cukier i wiórki kokosowe.Wymieszać i zarumienić.Kruszonkę ostudzić

  5. Na masę serową delikatnie rozłożyć dżem i rozsmarować go. Wierzch ciasta posypać ostudzoną kokosową kruszonką.Gotowe ciasto włożyć do lodówki ma ok 24 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

olcia35 28 stycznia 2013 Dziekuje Anetko:) smakuje również rewelacyjnie:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 27 stycznia 2013 Oleńko Twój serniczek wygląda obłędnie, zabieram do ulubionych i oczywiście 5 :)))))

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Martusiol 11 marca 2012 zaraz zabieram się za pieczenie - robię go do nowej pracy i mam nadzieję że mi wyjdzie bo inaczej będzie wtopa a wygląda pysznie.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olcia35 05 lutego 2012 cieszę się bardzo,że smakowało:) tak jak napisałaś jest PYSZNIUTKI:)Pozdrawiam!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

asiula288 04 lutego 2012 Zrobiłam wczoraj i dzisiaj już nie mogła się rodzinka oprzeć. Ocena : PYSZNOŚCI : ) Taki leciutki i kwaskowaty. I wcale tak dużo robienia, koło niego nie ma, jak tam ktoś pisał : )

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olcia35 31 stycznia 2012 może troszkę pracochłonne, ale się opłaca bo jest pyszne,więc polecam :) Ja piekłam na tradycyjnej dużej prostokątnej blaszce.Pozdrawiam!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mysz204 30 stycznia 2012 jaki rozmiar blaszki???ciasto wyglada fajnie;)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń