Do góry

Desery Przepis na:

sernik na cieście francuskim

sernik na cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 176

Dodano:

Odsłon: 411

ciasto francuskie doskonale sprawdza się jako spód sernika.

Składniki

  • 1 kg sera do serników (wiadereczko)
  • 250 g miękkiego masła
  • 150 g cukru pudru
  • 6 jajek
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 opakowania budyniu
  • 1 opakowanie ciasto francuskie
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. ciastem francuskim wyłożyć blaszkę i podpiekać 10 minut w temp.200 stopni

  2. dodawać do masła po jednym żółtku i po 2-3 łyżki cukru pudru, naprzemiennie. ucieraj aż uzyskasz jednolitą puszystą masę.

  3. do masy dodaj ser i na małych obrotach zmiksuj całość do połączenia.

  4. dodaj cukier waniliowy i budynie.zmiksuj.

  5. dodaj ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszaj.

  6. masę przelać na podpieczone ciasto i piec w temp.180 stopni 60 minut

  7. po 60 minutach jeśli została ci resztka ciasta francuskiego,udekoruj góre sernika i piec jeszcze 10minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 30 grudnia 2018 Sernik zawsze pyszny, bez względu jak jest robiony. Pycha :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń