Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na herbatnikowo-korzennym spodzie

Sernik na herbatnikowo-korzennym spodzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 3

Smaczny pomysł na "Sernik na herbatnikowo-korzennym spodzie"

Składniki

  • Spód: 10 dag herbatników
  • 3 łyżki margaryny
  • gwiazdka anyżu
  • 3 ziarna kardamo nu
  • pół łyżeczki imbiru
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 2 goździki
  • szczypta gałki muszkatołowej. Masa: 75 dag półtłustego twarogu
  • 2 jajka
  • 5 dag cukru
  • skórka starta z pomarańczy
  • tabliczka mlecznej czekolady
  • czekoladowe gwiazdki
  • perełki cukrowe
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Spód: margarynę stop, ostudź. Ziarna anyżu utrzyj z resztą przypraw. Herbatniki zmiel, wymieszaj z margaryną i przyprawami. Wyłóż tortownicę. Piecz 10 min w 200°C.

  2. Masa: twaróg zmiksuj z jajkami, cukrem i skórką pomarańczową. Masę wyłóż na podpieczony spód. Piecz ok. 35 min w 160°C. Piekarnik wyłącz, sernik pozos taw w nim na godzinę. Uchyl drzwiczki, sernik ostudź. Udekoruj stopioną czekoladą, gwiazd- kami i perełkami cukrowymi.

  3. Ma niesamowity lekko pomarańczowy zapach. Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń