Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik na herbatnikowo-korzennym spodzie"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Spód: margarynę stop, ostudź. Ziarna anyżu utrzyj z resztą przypraw. Herbatniki zmiel, wymieszaj z margaryną i przyprawami. Wyłóż tortownicę. Piecz 10 min w 200°C.
Masa: twaróg zmiksuj z jajkami, cukrem i skórką pomarańczową. Masę wyłóż na podpieczony spód. Piecz ok. 35 min w 160°C. Piekarnik wyłącz, sernik pozos taw w nim na godzinę. Uchyl drzwiczki, sernik ostudź. Udekoruj stopioną czekoladą, gwiazd- kami i perełkami cukrowymi.
Ma niesamowity lekko pomarańczowy zapach. Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z BarwinaŹródło: Chwila dla Ciebie