Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na spodzie orzechowym

Sernik na spodzie orzechowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11046

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Sernik na spodzie orzechowym"

Składniki

  • 22 dag herbatników w polewie czekoladowej
  • 10 dag masła
  • 3 łyżki zmielonych orzechów laskowych. Masa serowa: 1 i 1/3 kg twarogu
  • szkl. jogurtu naturalnego
  • 2 szkl. mleka w proszku
  • 2/3 szklanki śmietanki 30%
  • 3 jajka
  • szkl. cukru
  • 2/3 szklanki czekoladowego kremu (gotowego). Krem: 1/2 szkl. mleka w proszku
  • 3/4 szkl. zmielonych orzechów laskowych
  • 5 łyżeczek cukru pudru
  • 25 dag masła
  • 7 łyżek śmietanki 30%
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 100 min • Porcja 560 kcal • Koszt porcji 2,80 zł • Przepis na 12 porcji

  2. Herbatniki kruszę i miksuję na pył. Mieszam z orzechami oraz stopionym masłem. Masą wykładam dno tortownicy. Schładzam.

  3. Twaróg mielę, ucieram z cukrem. Wbijam jajka. Dodaję jogurt, mleko w proszku i krem czekoladowy. Ucieram i wlewam śmietankę. Mieszam, przelewam na spód w tortownicy. Piekę ok. 60 min w temp. 160°C. Studzę w piecu, wstawiam do lodówki.

  4. Krem: masło ucieram z mlekiem, orzechami i cukrem pudrem. Mieszam ze śmietanką. Pokrywam nim sernik.

  5. Magdalena Tabaczyk z Barwina

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń