Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik na zimno"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35825
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 126
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 231
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 249
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35825
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 126
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 231
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 249
Składniki
<strong>Do dekoracji:</strong>
sos malinowy, listki świeżej mięty lub melisy. Ponadto: 4-6 foremek silikonowych w kształcie róży.
Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu i odstaw do ostygnięcia. Gdy będzie już zupełnie chłodna, ale wciąż płynna, przelej ją do foremek w kształcie róż.
Każda foremka powinna być wypełniona galaretką do 1/3 wysokości. Foremki wstaw do lodówki, aby galaretka zupełnie zastygła. Najlepiej zostawić ją w lodówce na noc.
Żelatynę zalej niewielką ilością (ok. 1/4 szklanki) ciepłej wody i dokładnie wymieszaj. Gdy żelatyna całkowicie się rozpuści, odstaw ją do ostygnięcia.
Śmietankę kremówkę ubij na sztywno z cukrem wanilinowym. W osobnej misce zmiksuj serek homogenizowany z pozostałym cukrem wanilinowym, dodaj żelatynę i powoli wymieszaj. Na koniec połącz śmietankę z serkiem.
Z lodówki wyjmij foremki z galaretką, wypełnij je do końca kremem i ponownie wstaw do lodówki. Schładzaj kilka godzin. Tuż przed podaniem deser wyjmij z lodówki, przełóż na talerze, udekoruj miętą, polej sosem malinowym.
(bez czasu oczekiwania): 25 minut Porcja: 325 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie