Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno

Sernik na zimno

Autor:

Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 551

Dodano:

Odsłon: 7124

Zostało mi jeszcze trochę borówek po pieczeniu drożdżówek. Zrobiłam więc sernik na zimno z przezroczystą galaretką. Ta galaretka ma to do siebie, że fajnie widać przez nią owoce. Oczywiście możecie dać owoce jakie tylko chcecie, nie musi być borówka. Na deser jak znalazł i bez pieczenia.

Składniki

  • 1 kg serka waniliowego z wanilią ( w wiaderku )
  • 400 g gęstej śmietany 12 %
  • 1 galaretka pomarańczowa
  • 1 galaretka wiśniowa
  • 1 szk gorącej przegotowanej wody
  • 2 przezroczyste galaretki o smaku winogronowym
  • 750 ml gorącej przegotowanej wody
  • świeża mięta
  • ok. 1 szk borówki amerykańskiej
  • okrągłe biszkopty
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Galaretkę wiśniową i pomarańczową dokładnie wymieszać w szkalnce wody.
    Ser i śmietanę zmiksować a potem wlać do tej mieszanki chłodną galaretkę i wymieszać mikserem na najwyższych obrotach.
    Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć biszkoptami i wylać na nie masę.
    Tortownicę wstawić do lodówki.
    Gdy masa się ścina wymieszać przezroczyste galaretki i schłodzić.
    Można zostawić do lekkiego stężenia.
    Gdy masa w tortownicy się zetnie wyłożyć na nią miętę i borówki i zalać wszystko galaretką.
    Ponownie wstawić do lodówki do stężenia.
    Podawać gdy przezroczysta galaretka się zetnie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń