Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno

Sernik na zimno

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 20

Dodano:

Odsłon: 480

Sernik na zimno z serków homogenizowanych na biszkoptach

Składniki

  • 4 serki homogenizowane
  • dwie galaretki zielone , trzy galaretki czerwone lub wg uznania
  • okrągłe biszkopty
  • dowolne owoce banany, truskawki, brzoskwinie w syropie
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Po dwie galaretki jednego koloru rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody i zostawić to ostygnięcia ,
    tortownicę ok 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i rozkładając okrągłe biszkopty
    jedną porcję przestudzonej jednokolorowej galaretki połączyć z dwoma serkami homogenizowanymi i wylać na biszkopty , żeby nie zaczęły pływać to zalać je małą ilością galaretki włożyć do lekkiego stężenia do lodówki a potem uzupełnić resztą masy i włożyć ponownie do lodówki do stężenia
    na stężałą masę położyć pokrojone w plasterki owoce i zalać drugą porcją galaretki połączonej ze serkiem , postępując tak jak za pierwszym razem , włożyć do lodówki .
    Jedną galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu zostawić do przestudzenia , rozłożyć owoce na masie serowej zalać zimną galaretką i włożyć do lodówki .

  2. Na tężejącą masę rozłożyć pokrojone w plasterki owoce i zalać drugą porcją galaretki połączoną z dwoma serkami , postępując tak jak za pierwszym razem ,żeby owoce nie pływały włożyć do lodówki .
    Jedną galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu zostawić do przestudzenia , rozłożyć owoce na masie serowej zalać zimną galaretką i włożyć do lodówki do stężenia .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń