Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno

Sernik na zimno

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 65

Dodano:

Odsłon: 711

Najlepszy sernik na zimno jaki jadłam. Robiła go jeszcze moja babcia.

Składniki

  • 1 kg serków homogenizowanych naturalnych
  • 2 żółtka i 1 całe jajko
  • 200 g masła
  • 1 szkl. cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 1 szkl. mleka
  • 2 galaretki
  • sezonowe owoce
  • herbatniki do wyłożenie spodu
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Zaczynamy od żelatyny. Do połowy szklanki zimnego mleka wsypuję y żelatynę mieszamy i zostawiamy do napęcznienia. Do miski wkładamy masło w temperaturze pokojowej i dodajemy cukier i cukier waniliowy. Ucieramy. Do utartego masła dodajemy dwa żółtk i jedno jajko. Znowu ucieramy. Gdy już masa jest puszysta dodajemy stopniowo serek homo.
    Do żelatyny która napeczniała dolewamy resztę mleka, które musi być gorące. Mieszamy do momentu aż żelatyna się rozpuścić. Dolewamy do utartej masy i ucisramy .

  2. Układamy herbatniki na dnie brytwanki i wlewamy masę. Wkładamy do lodówki i czekamy aż masa stężeje. Na górze układamy owoce i zalewamy galaretką zrobioną wg. przepisu na opakowaniu. Wkładamy do lodówki kiedy stężeje galaretką zajadamy. Szmacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń