Desery Przepis na:
Sernik na zimno

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 652
Dodano: 24.09.2009
Odsłon: 12518
Składniki
- serek śmietankowy- może być homogenizowany, 50 g
- cukier, około szklanki
- cukier waniliowy
- budyń śmietankowy
- 3 rodzaje galaretek
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
ROZPUŚCIĆ GALARETKI,ORAZ ŻELATYNĘ.ZMIKSOWANY SER POŁĄCZYĆ Z CUKREM I CUKREM WANILIOWYM DODAĆ BUDYŃ WYMIESZAĆ ,MASĘ SEROWĄ POŁĄCZYĆ Z ROZPUSZCZONĄ ŻELATYNĄ PONOWNIE WYMIESZAĆ.WYLAĆ DO ŚREDNIEJ WIELKOŚCI TORTOWNICY,ODSTAWIĆ DO LODÓWKI GDY ZASTYGNIE PRZEKŁADAĆ GALARETKĄ MOŻNA DODAĆ OWOCE.
Rozpuścić galaretki oraz żelatynę. Zmiksowany ser połączyć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać budyń, wymieszać. Masę serową połączyć z rozpuszczoną żelatyną. Ponownie wymieszać. Wylać do średniej wielkości tortownicy. Odstawić do lodówki. Gdy zastygnie przekładać galaretką, można dodać owoce.
Komentarze do przepisu (2)

ewulka55 15 września 2012Zgłoś do usunięcia
Kika60 masz rację - przepis do niczego na 50g serka 1 szklanka cukruJ U C Z K A popraw przepis ! ! !
2 Kto głosował? | Odpowiedz

Kika60 27 września 2009Zgłoś do usunięcia
coś tu nie rozumiem, żelatyny w podanych produktach nie ma, ile ma byc i w jakiej ilości wody rozpuścic?Jeśli to ma byc przepis na 4-6 osób to chyba 1 serek śmietankowy 50 g to stanowczo za malo, a co z budyniem? proszę o poprawke tego przepisu
5 Kto głosował? | Odpowiedz