Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Złamał nawet zagorzałych przeciwników sernika!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne steki z karkówki wieprzowej w sos...
Odsłon: 17652
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 166
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne steki z karkówki wieprzowej w sos...
Odsłon: 17652
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 166
Składniki
Na początku przygotować żelatynę: 2 łyżki żelatyny zalać 0,5 szklanki zimnego mleka.
Żółtka, palmę, cukier puder, cukier waniliowy utrzeć na masę.
Do masy dodać serki i wymieszać łyżką.
Drugą polowę mleka podgrzać i gorące mleko wlać do żelatyny. Ropuszczoną żelatynę przestudzić i wlać do masy serowej.
Na końcu dodać do masy ubite na sztywno białka, delikatnie wymieszać i wlać do tortownicy (Tortownicę wyłożyć folią aluminiową, aby ciasto nie nabrało zapachu blachy). Przed wyłożeniem owocu na ciasto, ciasto włożyć na chwilę do lodówki , aby lekko zaczęło gęstnąć, by ciężki owoc nie zatopił się w masie ( uwaga aby nie przedobrzyć). Na koniec wylać galaretkę i wszystko do lodóweczki, a potem hop do brzuszka - PYCHA!