Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno

Sernik na zimno

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 104

Dodano:

Odsłon: 15125

Złamał nawet zagorzałych przeciwników sernika!

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na początku przygotować żelatynę: 2 łyżki żelatyny zalać 0,5 szklanki zimnego mleka.

  2. Żółtka, palmę, cukier puder, cukier waniliowy utrzeć na masę.

  3. Do masy dodać serki i wymieszać łyżką.

  4. Drugą polowę mleka podgrzać i gorące mleko wlać do żelatyny. Ropuszczoną żelatynę przestudzić i wlać do masy serowej.

  5. Na końcu dodać do masy ubite na sztywno białka, delikatnie wymieszać i wlać do tortownicy (Tortownicę wyłożyć folią aluminiową, aby ciasto nie nabrało zapachu blachy). Przed wyłożeniem owocu na ciasto, ciasto włożyć na chwilę do lodówki , aby lekko zaczęło gęstnąć, by ciężki owoc nie zatopił się w masie ( uwaga aby nie przedobrzyć). Na koniec wylać galaretkę i wszystko do lodóweczki, a potem hop do brzuszka - PYCHA!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

budzikowa 23 września 2010 Ach i dodaj serek waniliowy. Ja mialam prezepis na serku naturalnym, trochę zmieniłam - smak jest o niebo lepszy!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

budzikowa 23 września 2010 Upss masz rację :) Dajemy 2 łyżki!!!! Przepraszam! Wypróbuj nie będziesz żałowała. Mój pięciolatek aż piszczy jak robię to ciasto, a choć uwielbia słodkości to nie je żadnego ciasta... to jadłby codziennie. Smacznego!

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wiolka81 23 września 2010 W składnikach podałaś 3łyzki żelatyny,a póżniej jest ze 2łyżki rozpuścić to gdzie ta trzecia ma iść?pliss o odp.bo przepis ciekawy i napewno wypróbuje.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń