Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 82
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 82
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Twaróg zmielić lub kupić gotowy do ciast (ja jestem za tą drugą wersją:)) Do twarogu dodać cukier i dokładnie wymieszać.
Przygotować galaretkę - 2 opakowania na jedną porcję wody. Może być galaretka cytrynowa, ale to już zależy od gustu, można sobie dobierać wedle uznania smaki galaretek.
Tak przygotowaną galaretkę wlewamy do masy twarogowej i mieszamy. Masę przelewamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki na ok. 3 godziny.
Przygotowujemy drugi smak galaretki, wedle przepisu na opakowaniu (choć ja zazwyczaj daję odrobinę mniej wody). Na masie układamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką. I znowu wstawiamy do lodówki.