Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno

Sernik na zimno

Autor: rosse

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 4497

Dodano: 22.07.2012

Odsłon: 32264

Serniczek jest wyśmienity,pychotka,z dowolnymi owocami:)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło utrzeć.Dodać cukier puder i cukier waniliowy,utrzeć,następnie żółtka dodać i wymieszać z resztą.Dodać serki homogenizowane i wymieszać.

  2. Następnie żelatynę zalewamy wrzątkiem na tyle,żeby przykryć żelatynę,mieszamy.Gorące mleko wlewamy do żelatyny,mieszamy,odstawiamy do wystudzenia.

  3. Wlewamy żelatynę do masy serowej,mieszamy.Wlewamy masę do tortownicy.Owoce układamy na masie ,najlepiej jak delikatnie zastygnie w lodówce.Potem zalewamy galaretką i odstawiamy do stężenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosse 07 sierpnia 2012 Cieszę się że smakowało,też lubię nieskomplikowane przepisy;)pozdrówka:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Szarotka21 07 sierpnia 2012 Pyszny i bardzo łatwy w przygotowaniu deser. Pomimo, że jestem nowicjuszem w kuchni bez problemów udało mi się go zrobić.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 23 lipca 2012 Ja kupiłam 1 opakowanie duże(400g) i drugie mniejsze(220g),ale dałam do sernika 1 duży i niecały ten mniejszy i było ok:)Myślę że ok.600 g jest wystarczające.Może być 3 małe opakowania.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gramsm 23 lipca 2012 proszę bardzo o podanie wielkości serków Danio ponieważ w sprzedaży są różne-większe i mniejsze lub wagowo ile tego serka ma być.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń