Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik na zimno, z masą truskawkową i brzoskwiniową to propozycja np. na świąteczny stół :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Składniki
Herbatniki zmiksować i połączyć ze stopionym masłem. Prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć tam ciastka. Całą puszkę brzoskwiń wraz z sokiem i połowę owoców z drugiej puszki dokładnie zmiksować i połączyć z rozpuszczoną we wrzątku żelatyną. Brzoskwinie przelać na spód z ciastek i schować do lodówki. Ser połączyć z cukrem pudrem i śmietanką, następnie zmiksować z rozpuszczoną żelatyną. Tak przygotowany ser przelać na stężona warstwę brzoskwiniową. Schować do lodówki.
Truskawki rozmrozić, jeśli były w kawałkach to zmiksować razem z cukrem i połączyć z rozpuszczoną we wrzątku żelatyną. Przelać na stężoną warstwę serową. Ciasto schować na noc do lodówki.
Śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno, zrobić na cieście rozetki i w każdą wetknąć czekoladową ozdobę (u mnie serce). Smacznego!