Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik na zimno w posypce z orzechów"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 70
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 197
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 244
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 418
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 70
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 197
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 244
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 418
Składniki
Rozdrobnij ciasteczka, pistacje, przyprawy w mikserze. Przełóż do miski i dodaj płatki migdałowe (możesz je wcześniej lekko podprażyć na patelni). Odłóż 1/3 bakaliowej mikstury.
Do pozostałej części dodaj roztopione masło. Masę przełóż na blachę i schładzaj przez 30 minut.
Ubij kremowy serek z cukrem, miodem oraz skórką cytrynową na gładką masę. Wyłóż bitą śmietanę na wcześniej przygotowaną masę z ciasteczek. Wstaw do lodówki na całą noc.
Wyciągnij ciasto z lodówki i posyp je bakaliową posypką. Podawaj na zimno.
Jak to zrobić?
Samodzielnie przygotuj ! Możesz sama zrobić cukier puder. Cukier wsypuj małymi porcjami do młynka i miel. Przesyp do miski i wymieszaj drewnianą łyżką.Źródło: Olivia