Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić gdy na dworze jest gorąco, a słodkiego się chce? Sernik na zimno, oczywiście! :) Mam dla Was dzisiaj całą tortownicę pełną pysznej masy serowej z galaretką i owocami :) Skusicie się na kawałek? Obiecuję, że będą dokładki! :)
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 40
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 456
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32641
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 88
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 124
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 40
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 456
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32641
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 88
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 124
Składniki
Galaretkę przezroczystą zalewamy 250 ml gorącej wody, mieszamy dokładnie do rozpuszczenia i odstawiamy do ostudzenia. Galaretkę owocową (kolorową) zalewamy 350 ml gorącej wody, mieszamy dokładnie do rozpuszczenia i odstawiamy do ostudzenia i stężenia. Gdy galaretka przezroczysta będzie już zimna, ale wciąż płynna ubijamy śmietanę na sztywno (można dodać trochę cukru pudru, ale nie za dużo, bo sama galaretka też jest słodka). Ubitą śmietankę łączymy delikatnie z serkami i dodajemy galaretkę. Całość dokładnie, ale delikatnie mieszamy.
Dno tortownicy wykładamy folią spożywczą i układamy na nim biszkopty. Do formy wlewamy masę serową i całość chowamy do lodówki. Po 15-20 minutach na wierzchu ciasta układamy owoce - przekrojone na pół truskawki i maliny. Ponownie chłodzimy w lodówce. Gdy owocowa galaretka będzie już delikatnie tężała, całość wylewamy na owoce. Sernik chłodzimy w lodówce do całkowitego stężenia galaretki. Smacznego! :)