Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno z malinami

Sernik na zimno z malinami

Autor: irma

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 6409

Dodano: 04.02.2012

Odsłon: 19555

Namiastka lata w środku zimy...czemu nie)))

Składniki

  • Ser w wiaderku 1kg.
  • 50g żelatyny
  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • okrągłe biszkopty
  • mrożone maliny
  • 2 galaretki malinowe
  • 1 galaretka agrestowa
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żelatynę wsypać do garnuszka i zalać 1/2 szklanki letniej przegotowanej wody, wymieszać i odstawić na 20 minut.

  2. Agrestową galaretkę rozpuścić w 1/2 l wrzącej wody

  3. Ser przełożyć do miski i zmiksować razem z cukrem pudrem.

  4. Żelatynę zalać 1/2l gorącej wody, dokładnie wymieszać, aby nie było grudek i pozostawić do wystudzenia. Wystudzoną żelatynę wlewać do sera cały czas miksując.

  5. Na dnie dużej tortownicy /26cm/ ułożyć biszkopty i wlać połowę sera.Wstawić do lodówki. Galaretkę agrestową wstawić do lodówki przed układaniem biszkoptów w tortownicy, aby była tężejąca zanim zacznie ścinać się druga połowa sera.

  6. Na zatężały ser w tortownicy wlać galaretkę agrestową i wstawić do lodówki. Na ściętą galaretkę wylać pozostały ser i ułożyć na nim zamrożone maliny. Gdy ta warstwa też się już zetnie zalać ją galaretką malinową /dwie galaretki malinowe rozpuścić w 3 szkl. wody/ wstawić do lodówki i poczekać, aż ta warstwa zatężeje.

  7. Teraz nadeszła pora, aby usiąść wygodnie w fotelu i delektować się sernikiem, marząc o gorącym lecie. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ik-a 05 lutego 2012 Serniczek pyszny, ale ponieważ na zimno, to ze zrobieniem poczekam na cieplejszą porę roku. Na razie do ulubionych:-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Majeczka1988 04 lutego 2012 ale to musi pysznie smakować... w ulubionych :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń