Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno z serkiem homogenizowanym i galaretką

Sernik na zimno z serkiem homogenizowanym i galaretką

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 2763

Dodano:

Odsłon: 2635

Sernik na zimno z serkiem homogenizowanym i galaretką

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Dno tortownicy ( 24 cm ) wyłożyć folią spożywczą.

    Na dnie ułożyć biszkopty a na bokach tortownicy połówki truskawek przykładając przekrojoną częścią do ścianki tortownicy.

    Galaretkę krystaliczną rozpuścić w szklance wrzącej wody 250 ml. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 350 wrzącej wody. Galaretki muszą być wystudzone ale płynne.

    Śmietankę ubić na sztywno następnie dodawać partiami serek homogenizowany i wymieszać łyżką na koniec dodać krystaliczną galaretką i ponownie wymieszać.

    Gotową masę przelać na biszkopty i włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie wyjąć z lodówki i ułożyć na na masie pokrojone na plasterki kawałki truskawek.

    Zalać wystudzoną galaretką truskawkową i całość włożyć do lodówki na kilka godzin.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń